IDENSALMI
Koljonvirran taistelupaikan muinaisjäännökset

0.9296 ha

Suomen sodassa loka-marraskuussa vuonna 1808 käydyn Koljonvirran taistelua on valikoitu edustamaan sotilasleiri, tykkiasema ja joukkohauta.
Till VARK-omradet hörande objekt i fornlämningsregistret: Koljonvirta korsualue; Koljonvirta Leirintäalue; Koljonvirta tykkipatteri 2;
Namn: Koljonvirta Leirintäalue
Typ: gravplatser gravgårdar;
Datering: historisk 1800-tal;

Vuonna 1920 löydetty ja osin tutkittu Koljonvirran vuoden 1808 taisteluihin liittyvä hautapaikka. Hautauksien yhteydestä löytyneiden nappien perusteella on päätelty, että kyseessä on Suomen sodan aikainen venäläissotilaiden hautausmaa.

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Koljonvirran taisteluihin liittyvä hautapaikka, joka on valittu edustamaan Koljonvirran taitelupaikkaa yhdessä kahden muun kohteen kanssa.

visa/dölj Kulturhistoriskt värde: av liten betydelse
visa/dölj Allmänhet eller sällsynthet: allmänhet eller sällsynthet är inte betydelsefull egenskap
visa/dölj Arkeologisk diversitet: diversitet saknas
visa/dölj Bevarandegrad: rätt förstörd
Kuva: Kalmistoalue kuvattuna kohti Ylemmäisentietä. Kuopion kulttuurihistoriallinen museo. CC BY 4.0 Tytti Räikkönen 29.5.2020  Kuva: Kuvattu kohti lounaista. Kalmistoalue peltoalueella kuvan keskellä olevan koivikon edessä. Kuopion kulttuurihistoriallinen museo. CC BY 4.0 Tytti Räikkönen 29.5.2020