IISALMI
Koljonvirran taistelupaikan muinaisjäännökset

0.9296 ha

Suomen sodassa loka-marraskuussa vuonna 1808 käydyn Koljonvirran taistelua on valikoitu edustamaan sotilasleiri, tykkiasema ja joukkohauta.
VARK-alueeseen kuuluvat muinaisjäännösrekisterin kohteet: Koljonvirta korsualue; Koljonvirta Leirintäalue; Koljonvirta tykkipatteri 2;
Nimi: Koljonvirta Leirintäalue
Tyyppi: hautapaikat hautausmaat;
Ajoitus: historiallinen 1800-luku;

Vuonna 1920 löydetty ja osin tutkittu Koljonvirran vuoden 1808 taisteluihin liittyvä hautapaikka. Hautauksien yhteydestä löytyneiden nappien perusteella on päätelty, että kyseessä on Suomen sodan aikainen venäläissotilaiden hautausmaa.

VARK-VALINNAN PERUSTELUT
Koljonvirran taisteluihin liittyvä hautapaikka, joka on valittu edustamaan Koljonvirran taitelupaikkaa yhdessä kahden muun kohteen kanssa.

näytä/piilota Kulttuurihistoriallinen merkittävyys: vähän merkittävä
Kuva: Kalmistoalue kuvattuna kohti Ylemmäisentietä. Kuopion kulttuurihistoriallinen museo. CC BY 4.0 Tytti Räikkönen 29.5.2020  Kuva: Kuvattu kohti lounaista. Kalmistoalue peltoalueella kuvan keskellä olevan koivikon edessä. Kuopion kulttuurihistoriallinen museo. CC BY 4.0 Tytti Räikkönen 29.5.2020