PUUMALA
Vanhan Puumalantien kohteet

Vanha tielinja ja se valvontaan ja puolustamiseen rakennettu 1700-luvun linnoite.
VARK-alueeseen kuuluvat muinaisjäännösrekisterin kohteet: Pirttimäen patterit; Vanha Puumalantie Hiislahti;
Nimi: Pirttimäen patterit
Tyyppi: puolustusvarustukset  linnakkeet;
Ajoitus: historiallinen 1700-luku;

Ruotsalaisten vuonna 1790 Kustaan sodan aikana rakentama linnoitus, jossa on maavalleja ja tykkiasemia vanhan Savonlinnaa ja Puumalaa yhdistävän tien molemmin puolin. Linnoitteet on rakennettu tien puolustamiseksi.

VARK-VALINNAN PERUSTELUT
Kohde edustaa Etelä-Savon säilynyttä 1700-luvun linnoitushistoriaa, ja muodostaa yhdessä viereisen historiallisen tienpohjan kanssa edustavan kohdeparin.

Kuva: Maavalli 3 kuvattuna luoteesta. Petro Pesonen 2017  Kuva: Maavalli 2. Torikonpolun pohjoispuolella olevaa maavallia. Petro Pesonen 2017